Johtaminen
Koulun johtamisella on monia tavoitteita. Kattotavoitteiksi voidaan ajatella koulun toimintaedellytysten turvaaminen ja sen varmistaminen, että koulu toimii säädösten mukaisella tavalla ja siten mahdollistaa opiskelijoiden opinnot, päättötodistuksen saamisen ja ylioppilaaksi valmistumisen.
Lyseon rehtori ja apulaisrehtori yhteistyössä valmistelevat, suunnittelevat sekä kehittävät lyseon lukion toimintaa. Rehtori vastaa koulun toiminnasta, taloudesta ja ylioppilaskirjoitusten järjestämisestä. Hän vastaa myös tulevan lukuvuoden suunnittelusta ja sijaisten hankkimisesta. Rehtori on myös Multiprimuksen lukion pääkäyttäjä ja KOSKI-pääkäyttäjä. Nämä järjestelmät ovat henkilöstö- ja opiskelijatietojärjestelmiä.
Apulaisrehtorin tehtävänä on työskennellä rehtorin työparina koulun hallintoon liittyvissä asioissa. Lisäksi apulaisrehtori vastaa opetustilojen käytön suunnittelusta, ryhmänohjauksen koordinoinnista ja lukuvuoden kalentereiden laatimisesta. Rehtori vastaa yo-kokeiden käytännön järjestelyistä yhdessä henkilöstön kanssa.
Koulun toiminnan suunnitteluun ja johtamiseen osallituu lisäksi hallintotiimi, johon kuuluvat rehtorin ja apulaisrehtorien lisäksi koulusihteeri ja opinto-ohjaajat. Hallintotiimi kokoontuu viikoittain käsittelemään seuraavien viikkojen suunnitelmia ja tapahtumia. Lisäksi muutaman viikon välein kokoontuva kehittämisryhmä ottaa kantaa ja osallistuu toiminnan suunnitteluun. Kehittämisryhmä toimii myös lukion laaturyhmänä, joka rehtorin ja apulaisrehtorin ohella vastaa lukion toiminnan laadun kehittämisestä.
Loppujen lopuksi myös jokainen opettaja on oman työnsä ja opetuksensa johtaja, koska opettajan työ on varsin itsenäistä asiantuntijatyötä. Opettajia ja koulua koskevia yhteisiä asioita käsitellään ja suunnitellaan viikoittaisissa palavereissa ja vähintään kerran jaksossa pidettävissä tiimien kokouksissa ja opettajainkokouksessa sekä virkaehtosopimuksen mukaisissa suunnittelupäivissä (VESO).
Toiminnan arviointi ja kehittäminen
Johtamista arvioidaan osana henkilöstökyselyjä. Työyhteisö arvioi omaa toimintaansa vuosittain ns. arviointivesossa toukokuussa.
Koulun toimintakulttuuria ja henkilöstön keskinäistä vuorovaikutusta kehitetään edelleen. Lyseon kehittämisryhmä kokoontuu aina ennen opettajainkokouksia – ja tarpeen mukaan – valmistelemaan sekä opettajainkokouksissa käsiteltäviä asioita että muita ajankohtaisia asioita. Kaikki opettajat kuuluvat työryhmiin ja teemaryhmiin, joiden puheenjohtajina kehittämisryhmän jäsenet toimivat. Kehittämisryhmän jäsenille on jaettu eri vastuualueita, joista he huolehtivat yhteistyössä muun henkilökunnan kanssa.
